REKLAMA
Zdroj: pixabay
Ruské domáce pelmene
Pelmene recept na tradičné ruské jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 250 g hladká múka
- 1 vajce
- 1⁄2 čl soľ
- 100 ml mlieka
Plnka
- 500 g mleté mäso hovädzie bravčové
- 1 Cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- soľ
- čierne mleté korenie
Príloha
- ocot
- soľ
- cesnak
- prevarená voda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pripravíme si cesto. Zmiešame všetky ingrediencie. Vypracujeme hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na ruky. Pripravené cesto musíme nechať odpočinúť v chlade aspoň 20 minút.
2. Krok
Plnku is pripravíme tak, že zmiešame najemno nasekanú cibuľu spolu s mäsom. Ochutíme soľoou, korením a prelisovaným cesnakom.
3. Krok
Cesto vyvaľkáme asi na tenko. Povykrajujeme kolieska. Do každého dáme lyžičku plnky a preložíme podobne ako pirohy. Pripravené pelmene varíme v osolenej vode 7 minút.
4. Krok
Pripravíme si prílohu, ktorou je voda zmiešaná s cesnakom, octom a soľou. Nesmie byť príliš slaná. Treba si dochutiť podľa svojej chuti.
5. Krok
V takto pripravenej vode si pelmene máčame a môžeme jesť.