REKLAMA
Zdroj: Canva
Ružičkový kel na pare
Jednoduchý a chutný zeleninový predkrm pre milovníkov ružičkového kelu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 75 g maslo
- 1⁄4 pl soľ
- 12 ks hlavičky ružičkového kelu
- 1 citrónová šťava
- nakrájaná červená paprika
- cherry paradajky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Z hlavičiek kelu odrežeme spodnú časť a každú hlavičku naprieč narežeme. Varíme na pare asi 10 minút do zmäknutia.
2. Krok
Medzitým rozpustíme na miernom ohni v panvici maslo. Osolíme a miešame do zlatista zľahka, aby nezhorklo. Následne do masla pridáme citrónovú šťavu a kôru.
3. Krok
Nakoniec do zmesi pridáme udusené hlavičky ružičkového kelu.
4. Krok
Nakrájame na plátky červenú papriku, cherry paradajky na malé mesiačiky a všetko spolu zmiešame. Podávame na predhriatych tanieroch, aby predjedlo nevychladlo.