Zdroj: Langan from Canva
Ryby v palacinkovom cestíčku
Recept na chutný rybí pokrm v palacinkovom cestíčku, na ktorom si pochutnáva celá naša rodina.
Ingrediencie
- 4 filé Rýb
- 1 pohár múka
- 1 vajcia
- 1 pohár Mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice Olej
- 2 lyžice Olej
- Lyžica masla
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si musíme pripraviť palacinkové cesto. Presne také, aké používame na prípravu tradičných palaciniek. V miske zmiešame múku, vajce a mlieko a miešame, kým cesto nie je hladké. Nakoniec pridáme štipku soli a korenia.
Rybie filé položte na dosku na krájanie a jemne ich osušte. Tento krok je dôležitý, pretože vďaka nemu sa cesto lepšie prichytí k rybám.
Každú rybu z oboch strán jemne osolíme a okoreníme. Nezabudnite, že cesto je tiež mierne ochutené.
Potom každý filet ponorte do palacinkového cesta. Uistite sa, že je celá ryba dobre pokrytá cestom.
Na panvici rozohrejte maslo s olejom. Po rozpálení vložte rybu a opečte ju z oboch strán dozlatista.
Keď je ryba usmažená, odložte ju na papierovú utierku, aby sa zbavila prebytočného tuku.