Rýchla a domáca shakshuka
Shakshuka je recept na raňajkové jedlo, ktoré pochádza z Tuniska. Taktiež je obľúbené aj na blízkom východe. Je to paradajková omáčka s vajíčkami.
Ingrediencie
- 1 ks nakrájaná červená paprika
- 1 ks Cibuľa
- 10 g olivový olej
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkový pretlak
- 1 pl údená paprika
- 1 pl chilli prášok
- soľ a korenie
- 5 ks čierne olivy
- 1 Hŕstka umytej a najemno nasekanej petržlenovej vňate
Najnovšie letáky
Postup
Červenú papriku a cibuľu nakrájame na drobno.
Zdroj: Youtube
Na rozpálenom olivovom oleji restujeme zeleninu približne 7 minút.
Zdroj: Youtube
Potom pridáme pretlačený cesnak a konzervu paradajkového pretlaku. Omáčku dochutíme údenou paprikou, chilli paprikou, soľou a čiernym korením.
Zdroj: Youtube
Panvicu zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 10 minút. Potom pokrievku zložíme a dusíme ďalších 6 minút.
Nakoniec pridáme do paradajkovej omáčky surové vajíčka, panvicu zakryjeme pokrievkou a dusíme posledných 7 minút pokiaľ sa vajíčka neuvaria.
Zdroj: Youtube
Na záver pridáme do omáčky olivy a nasekanú petržlenovú vňať.
Shakshuku podávame s opečeným chlebom.
Zdroj: Youtube