Zdroj: Pixabay : makafood
Rýchla kuracia polievka proti prechladnutiu za 30 minút
Slepačia polievka je skutočná klasika. Ako dieťa som ju vždy jedol, keď mi nebolo dobre. Odvtedy je to pre mňa základné jedlo, najmä v chladnom období. Tento recept robím opakovane, pričom čas prípravy som skrátila na minimum - je ideálny pre tých z nás, ktorí majú málo času, ale napriek tomu si chcú vychutnať teplé domáce jedlo.
Ingrediencie
- 500 g Kuracie prsné filé
- 2 mrkiev
- 1 Rod pór
- 2 Cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL olivový olej
- 1 l slepačieho bujónu
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 zväzok petržlen
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept "Rýchla kuracia polievka" najprv nakrájajte kuracie prsia na malé kocky. Odporúčam vybrať si kuracie prsia v mäsiarstve, keď sú zabité, aby ste mali istotu, že sú čerstvé.
Nakrájajte mrkvu, pór, cibuľu a cesnak. Zeleninu rada krájam nahrubo, dodá polievke štruktúru a rustikálny nádych.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a kuracie kúsky na ňom opečte dozlatista. Opekanie kuracieho mäsa dodá polievke extra hĺbku chuti.
Pridajte zeleninu a smažte ju asi 5 minút.
Potom prilejte kurací vývar a priveďte ho do varu, potom znížte teplotu a varte 15 minút. Kurací vývar môžete kúpiť hotový alebo si ho pripraviť z domáceho kuracieho vývaru.
Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Petržlenovú vňať nepridávajte príliš skoro, inak stratí svoju sviežu chuť.
Rýchlu kuraciu polievku ihneď podávajte a vychutnajte si ju! Čerstvá bageta je vynikajúcou prílohou.