Zdroj: Pixabay : grandstream
Rýchly obed cestoviny so zeleninou a tuniakom
Jedným z mojich obľúbených receptov na rýchly a chutný obed sú tieto cestoviny. Kombinácia čerstvej zeleniny, tuniaka a lahodného korenia z nich robí skutočnú lahôdku. Navyše sa pripravuje celkom ľahko a rýchlo, čo je ideálne, ak nemáte veľa času.
Ingrediencie
- 500 g Cestoviny (špagety, penne alebo čokoľvek, čo máte po ruke)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 Cibuľa
- 1 Dóza Tuniak vo vode
- 2 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 Čajová lyžička oregano
- 100 g parmezán
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale. Malý tip: do vody na varenie pridajte štipku soli a kvapku olivového oleja, aby sa cestoviny nezlepili a boli aromatickejšie.
Kým sa cestoviny varia, pripravte si zeleninu. Cesnak a cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Umyte aj papriku a cuketu a nakrájajte ich na malé pásiky alebo kocky.
Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte cesnak a cibuľu. Restujte ich, kým nie sú priesvitné. Potom pridajte papriku a cuketu a smažte, kým nezmäknú. Zistil som, že zelenina získa lepšiu chuť, ak ju budete smažiť o niečo dlhšie. Nakoniec do zeleniny vmiešajte odkvapkaného tuniaka.
K uvareným cestovinám pridajte zeleninu s tuniakom, pridajte oregano a dochuťte soľou a korením. Premiešajte, aby sa všetko spojilo.
Nakoniec cestoviny so zeleninou a tuniakom posypte strúhaným parmezánom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.