Ryžové rezance s kuracím mäsom
Ázijská kuchyňa je veľmi obľúbená, recepty s kuracím mäsom a ryžovými rezancami sú určite jedny z najpopulárnejších.
Ingrediencie
Suroviny
- 150 g kuracie prsia
- 120 g rýžové rezance
- 1 malá mrkva
- 12 zelených fazuľových luskov
- 2 jarné cibule
- slnečnicový olej
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 kl sezamový olej
- 1⁄2 kl mleté biele korenie
- 1 chili paprička
Omáčka
- 2 pl svetlá sójová omáčka
- 2 kl ustricová omáčka
- 1 kl tmavá sójová omáčka
- 1 kl sezamový olej
- 1⁄2 kl mleté biele korenie
Najnovšie letáky
Postup
Ryžové rezance pripravíme tak že ich zalejeme vriacou vodou a necháme ich postáť 5 minút.
Zdroj: youtube / Khin's Kitchen
Namarinujeme si kuracie prsia, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky. Pridáme k nim sezamový olej, sójovú omáčku, korenie.
Zdroj: youtube / Khin's Kitchen
Na rozohriatej panvici si kuracie prsia sprudka opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu. Po chvíľke pridáme fazuľové lusky a nakrájanú čili papričku. Opečieme, keď je mäso hotové pridáme ryžové rezance.
Zdroj: youtube / Khin's Kitchen
V malej mištičke si zmiešame ingrediencie na omáčku. Teda sójové omáčky, ústricovú omáčku a korenie. Zmes vylejeme na panvicu. Všetko spolu dobre premiešame a môžeme podávať.
Zdroj: youtube / Khin's Kitchen