Zdroj: ivanmateev from Getty Images
Ryžový chlieb
Ryžový chlieb je produkt z ryžovej múky, ktorý sa vyrába bez obsahu lepku. Zdravý a chutný, je skvelou alternatívou pre ľudí s intoleranciou na lepok alebo pre tých, ktorí sa snažia jesť zdravo. Tento recept je jednoduchý a rýchly na prípravu, nevyžaduje kvasenie a je úžasne flexibilný - môžete pridať akékoľvek obľúbené prísady, ako sú semienka alebo orechy.
Ingrediencie
- 2 šálky ryžová múka
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 kus vajce
- 1 šálka voda
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180°C. Pripravte si hlbokú pekáč a vysteľte ho papierom na pečenie.
V miske zmiešajte ryžovú múku, prášok do pečiva a soľ.
V inej miske rozšľahajte vajcia s vodou.
Pomaly pridávajte suché prísady do misky s vajíčkami a vodou a miešajte, kým nie je zmes hladká.
Nalejte zmes do pripraveného pekáča a pečte v predhriatej rúre asi 40 minút, alebo kým nie je chlieb pečený a zlatohnedý.
Nechajte chlieb odpočívať aspoň 10 minút predtým, než ho nakrájate. Môže byť podávaný teplý alebo studený.