REKLAMA
Zdroj: limpido from Getty Images
Sacherova torta
Sacherova torta je svetoznámy rakúsky dezert, ktorý vyniká svojou kombináciou čokoládovej torty, marhuľového džemu a čokoládovej glazúry. Tu je tradičný recept na vytvorenie tohto delikátneho dezertu doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 140 g Horká čokoláda
- 140 g maslo
- 110 g cukor
- 5 kus vajcia
- 140 g múka
Plnka
- 150 g marhuľový džem
Glazúra
- 200 g Horká čokoláda
- 250 ml sladká smotana
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a vymastite a múkou vysypte formu na pečenie.
2. Krok
Roztopte čokoládu a maslo na pare, potom pridajte cukor a premiešajte.
3. Krok
Postupne pridávajte vajcia a nakoniec pridajte múku. Dôkladne premiešajte.
4. Krok
Cesto vyložte do formy a pečte približne hodinu.
5. Krok
Po upečení nechajte tortu vychladnúť, potom ju pozdĺžne prekrojte a natriete marhuľovým džemom.
6. Krok
Roztopte čokoládu so smotanou pre glazúru a potom pokryte celú tortu.
7. Krok
Nechajte tortu vychladnúť a podávajte.