Sacherova torta
Ak ste milovníkmi čokolády a okrem toho tradičných receptov vyskúšajte recept na túto sladkú bombu z Viedne :)
Ingrediencie
Suroviny
- 140 g masla
- 110 g práškového cukru
- 10 g vanilková pasta
- 6 ks vajíčko
- 130 g čokolády
- 110 g cukor kryštál
- 140 g hladkej múky
- marhuľový džem
Na čokoládovú polevu
- 125 ml voda
- 200 g cukor kryštál
- 150 g čokolády
Najnovšie letáky
Postup
1. vyšľaháme maslo spolu s cukrom a vanilkovou pastou do peny
2. pridáme žltka a šľaháme dopeny
3. vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a pomaly ju vmiešavame do žltkovej peny (čoko nesmie byť horúca)
4. v osobitnej nádobe vyšľaháme sneh s cukrom do pevnej a lesklej peny a následne ju jemne zmiešame so žltkovou penou
5. pridáme preosiatu múku a jemne zamiešame
6. pečieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie 55 minút pri 170 stupňoch
7. po upečení preklopíme na opak, aby sa vyrovnal korpus a po vyhladnutí prerežeme
8. potrieme marhuľovým lekvárom, rovnako aj vrch a boky torty - necháme vsiaknuť a zaschnúť aspoň hodinku
9. pripravíme polevu: voda a cukor sa varí v rajničke 5 minút a v osobitnej miske roztápame čokoládu. Následne, po miernom ochladnutí cukrový sirup a čokoládu spojíme a pri teplote 33 -35 stupňov jedným ťahom nalejeme na korpus, ktorý je na rošte, aby prebytočná čokoládová poleva odkvapkala. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote aspoň 40 minút.
10.ozdobíme šľahačkou a jedlým zlatom