REKLAMA
Zdroj: Youtube
Sacherove rezy
Recept na tradičné rakúske sacherove rezy s čokoládovou polevou a malinami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
- 1 hrnček hladká múka
- 4 ks vajce
- 1 hrnček práškový cukor
- 1 ks čokoláda horká
- 1⁄2 hrnček maslo
- vanilkový cukor
- soľ
- marhuľový džem
- čerstvé maliny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vaječné bielky vyšľaháme s polovicou práškového cukru na tuhý sneh.
2. Krok
V druhej miske vyšľaháme maslo s vaječnými žĺtkami a druhou polovickou práškového cukru.
3. Krok
Trochu čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli a prilejeme ju k maslovej zmesi.
4. Krok
Potom postupne prisýpame k maslovej zmesi aj múku a tuhý sneh.
5. Krok
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a cesto na sacherove rezy pečieme v predhriatej rúre na 175°C zhruba 45 minút.
6. Krok
Cesto po upečení rozkrojíme na polovicu a natrieme ho džemom. Pláty spojíme a polejeme čokoládou.