Zdroj: vikif from Getty Images
Šalát z mrkvy a jabĺk
Tento šalát som pre svoju rodinu pripravila už mnohokrát. Môžem vás uistiť, že je nielen plný vitamínov, ale aj mimoriadne chutný. Výborne sa hodí na raňajky alebo na jednoduchú zdravú desiatu pre deti.
Ingrediencie
- 4 ks mrkva
- 2 ks jablká
- citrónová šťava
- 2 lyžice Med
Najnovšie letáky
Postup
Ošúpte mrkvu a jablká.
Nastrúhajte mrkvu a potom jablká na hrubom strúhadle. Prípadne použite kuchynský robot s vhodným nadstavcom, ktorý výrazne skráti čas prípravy.
Do nastrúhanej mrkvy a jabĺk pridajte citrónovú šťavu. Vďaka tomu jablká nezhnednú a šalát získa sviežu chuť.
Šalát premiešajte a pridajte doň med. Po rokoch prípravy tohto receptu som zistila, že najlepšie je pridať med až na samom konci, aby sa zabránilo jeho klesaniu na dno misy na začiatku.
Šalát môžete posypať pažítkou, ktorá mu dodá extra chuť.
Podávajte ihneď alebo nechajte vychladnúť v chladničke asi 30 minút. Podľa mojich skúseností šalát chutí ešte lepšie, keď je vychladený.