REKLAMA
Šampiňónovo - špenátové penne
Vegetariánske, rýchlo hotové. Potrebovala som použiť mascarpone, ktoré mi ostalo. Použila som ho do omáčky namiesto syra. Omáčka nebola hustá ako so syrom, ale chuťovo super, asi budem do omáčok častejšie používať mascarpone 🤨.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- podľa chuti semolinové penne
- 400 g hnedé šampiňóny
- 100 g baby špenát
- 4 Lyžice mascarpone
- 200 ml mlieko
- drvený cesnak / cesnaková pasta / cesnakový granulát
- soľ
- korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Penne uvaríme / do vody okrem soli dávam aj zeleninový bujón, asi pol kocky.
2. Krok
Šampiňóny nakrájame, špenát som tiež nakrájala na hrubo.
3. Krok
Šampiňóny mierne opražíme / pražila som na sucho, bez oleja. Pridáme špenát, chvíľku pražíme spolu.
4. Krok
V mlieku rozmiešame mascarpone a zalejeme šampiňóny. Osolíme, podľa chuti okoreníme, pridáme drvený cesnak.
5. Krok
Necháme cca 10 minút podusiť.
6. Krok
Pridáme penne, premiešame a 2 - 3 minútky spolu povaríme. V pripade potreby ešte dochutíme.
7. Krok
Dobrú chuť 🙂