REKLAMA
Zdroj: FB - Recepty vaše a starej matere
Šampiňóny s údeným tofu na smotane
Najlepší šampiňónový perkelt. Šampiňóny s údeným tofu na smotane. Výborne chutia s cestovinou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 500 g huba
- 1 ks veľká cibuľa
- olivový olej
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl mletá červená paprika
- 1 čl mletá kurkuma
- 1 čl vegeta
- 1 ks paradajkový pretlak
- 1 ks šľahačka
- 1 pl polohrubá múka
- 1 ks citrónová šťava
- 1 pack tofu
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Šampiňóny očistíme a nakrájame na mesiačiky.
2. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno, orestujeme na panvici s troškou olivového oleja. Pridáme tam nakrájané šampiňóny, červenú papriku, korenie, soľ a zalejeme vodou po vrch šampiónov.
3. Krok
Zhruba po 10 minútach pridáme paradajkový pretlak a tofu. Dusíme, dokým nie sú šampiňóny mäkké.
4. Krok
Na záver pridávame smotanu na šľahanie, v ktorej rozmiešame múku a necháme zovrieť. Dochutíme podľa potreby, môžeme pridať pár kvapiek citróna a vegetu.