REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Šamrole
Recept na vynikajúce šamrole z lístkového cesta a bielkového krému.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 1 bal lístkové cesto
- 5 kus vaječný bielok
- 400 g práškový cukor
- 1 čl citrónová šťava
- 1 kus vajce na potretie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Lístkové cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenko a narežeme ho na šírku cca 2,5 cm.
2. Krok
Rúru vyhrejeme na 160 °C, kovové trubičky a plech na pečenie potrieme olejom.
3. Krok
Na kovovú trubičku namotáme pásik cesta a položíme ho na plech.
4. Krok
Trubičky potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút.
5. Krok
Po upečení vyberieme z trubičiek formičky.
6. Krok
Vaječné bielky rozbijeme do misky, ktorú dáme nad horúci vodný kúpeľ. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a premiešame.
7. Krok
Nad parou šľaháme mixérom až pokiaľ nevznikne tuhý sneh.
8. Krok
Sneh preložíme do cukrárenského vrecka a naplníme ním trubičky.
9. Krok
Nakoniec trubičky posypeme práškovým cukrom.