Zdroj: Pixabay : RitaE
Schupfnudeln s kyslou kapustou
Schupfnudeln s kyslou kapustou je naozajstné jedlo, ktoré mi vždy pripomína výdatné jedlá mojej starej mamy z tradičnej nemeckej kuchyne. Kombinácia výdatného jedla Schupfnudeln a kyslej chuti kyslej kapusty vytvára nebeskú chuť. Tento recept som varila už toľkokrát, že mám naozaj veľa trikov a tipov, o ktoré sa môžem podeliť, a dúfam, že si ho zamilujete rovnako ako my v našej rodine.
Ingrediencie
- 500 g Schupfnudeln (čerstvé alebo predvarené)
- 500 g kyslá kapusta
- 200 g Kocky slaniny
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- 1 ČL Kmín
- 2 Tablespoon Sádlo (alebo olej)
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept Schupfnudeln s kyslou kapustou najprv ošúpte a nakrájajte cibuľu a strúčiky cesnaku. Malý tip odo mňa: Ak cibuľu pred krájaním namočíte do studenej vody, budú vám menej slziť oči.
Vo veľkej panvici rozohrejte masť a opečte na nej kocky slaniny, kým nie sú chrumkavé. Zo skúseností viem, že dobrá liatinová panvica tu môže mať veľký význam.
Teraz pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a nechajte ich mierne zhnednúť. Dbajte na to, aby sa nepripálili, inak pokrm získa horký nádych.
Pridajte kyslú kapustu a rascu a všetko dobre premiešajte. Kyslá kapusta sa tradične nepreplachuje, aby získala plnú chuť, ale ak ju máte radi jemnejšiu, môžete ju prepláchnuť na sitku.
Nakoniec zložte Schupfnudeln do misky Schupfnudeln s kyslou kapustou a smažte ich, kým ľahko nezhnednú. Nakoniec ochuťte soľou a korením.