REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Segedínsky guláš
Recept na náš tradičný segedínsky guláš s knedľou, ktorý nemôže chýbať na všednom ale aj sviatočnom stole.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g bravčového mäsa
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml oleja
- 1 pl sladkej papriky
- 1 kl mletej korenené papriky
- 700 g kyslej kapusty
- 50 g hladká múka
- 200 ml kyslej smotany
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
105 min.
1. Krok
Bravčové mäso očistíme od tukov, pokrájame na menšie kúsky a posolíme.
2. Krok
V hrnc si rozpálime olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a na strednom ohni restujeme kým nie je zlatohnedá. To je veľmi dôležité, pretože len tak dostane segedín svoju unikátnu chuť.
3. Krok
K cibuli pridáme pokrájané mäso a restujeme ich spolu. Potom pridáme nasekaný cesnak a papriku, premiešame a chvíľku povaríme.
4. Krok
Pridáme prepláchnutú a pokrájanú kyslú kapustu, premiešame a varíme na miernom ohni asi hodinu a pol. Keď je mäso mäkké segedín zahustíme smotanou a múkou. Poriadne premiešame a necháme prejsť varom.
5. Krok
Dochutíme soľou a korením.