Zdroj: aquaArts studio for iStockPhotos
Silvestrovská torta s piškotovým dnom
Chutná a jednoduchá silvestrovská torta, ktorá z vašej silvestrovskej oslavy urobí špeciálnu udalosť. Tento recept zahŕňa mäkké piškotové dno, plnené penivou smotanovou a ovocnou náplňou. Perfektný záver vášho silvestrovského menu!
Ingrediencie
Pre sušienkovú základňu
- 200 g sušienky
- 100 g maslo
Pre plnenie
- 500 ml šľahačka
- 200 g biela čokoláda
- 500 g Zmiešané bobule
- 2 Balenia želatína
- 4 PL cukor
Na dekoráciu
- 1 Balenie Cukrový poleva
- 1 Balenie Cukrové perličky
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu novoročnej torty najprv pripravte sušienkovú základňu: Rozdrobte sušienky v kuchynskom robote alebo valčekom. Rozpustite maslo a zmiešajte ho so sušienkovými drobkami. Stlačte zmes rovnomerne na dno rozkladacej formy a dajte chladiť.
Pripravte náplň: Roztopíte čokoládu a nechajte ju vychladnúť. Šľahajte smotanu dokým nebude tuhá. Pripravte želatínu podľa pokynov na obale. Pomiešajte čokoládu so smotanou a potom pridajte bobule. Rozpustite cukor v želatíne a pridajte do zmiešanej zmesi. Dobrý pozor obtiahnite všetko.
Poskladajte tortu: Vyplňte do formy na sušienky. Položte tortu do chladničky na minimálne 2 hodiny.
Dekorovanie torty: Keď torta vychladne, môžete ju ozdobiť cukrovou polevou a cukrovými perličkami. Teraz je Vaša silvestrovská torta pripravená na podávanie. Dobrú chuť!