ŠKORICOVO-KAKAOVÉ OSIE HNIEZDA
Niečo pre milovníkov škorice a tentokrát som pridala aj kakao,čo viac si priať, že maškrtníci? 🙂
Ingrediencie
- Cesto
- 350 g hladká múka
- 250 ml mlieko polotučné
- 50 g maslo do cesta
- 50 g kryštálový cukor
- 21 g čerstvé droždie
- Štipka soli
- ŠKORICOVO KAKAOVÁ PLNKA
- 50 g maslo do plnky
- 1 bal škoricový cukor
- 2 pl cukor práškový
- 2 kl mletá škorica
- 1 pl kakao
Najnovšie letáky
Postup
Do mierne ohriateho mlieka pomrvíme droždie, pridáme asi 1KL cukru a necháme vykysnúť. Múku, soľ a zvyšok cukru premiešame v miske, prilejeme hotový kvások a maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto rukou. Moje cesto mi vymiesil môj šikovný robot. 🙂 Cesto potom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 45 minút.
Kým nám cesto kysne, môžeme si pripraviť plnku zmiešaním mäkkého masla, cukru, škoricového cukru, škorice a kakaa.
Asi po 45 minútach kysnutia môžeme s cestom pracovať. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, potrieme škoricovou plnkou, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. Nakrájané kolieska ukladáme na plech s papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút nakysnúť a potrieme mliekom izbovej teploty. Pečieme 15-20 minút pri teplote 200 °C.
A máme hotovo. 🙂