REKLAMA
Škoricovo-orechová babka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
-Cesto
- -300 špaldgovej múky
- 120 ml vlažného mlieka
- 14 g droždia
- 80 g masla izbovej teploty
- 1 pl medu
- 1 a vajíčko do cesta na potretie
-Plnka
- 80 g masla izbovej teploty
- 3 čl škorice
- 3 pl medu
- 3 pl mletých orechov
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mlieko si zohrejeme a pridáme doňho med,droždie počkáme 10min kým sa nám spraví kvások
2. Krok
Zatiaľ si dáme do misky ostatné suroviny na cesto a pridáme kvások
3. Krok
Vypracujeme si cesto ktoré dáme kysnúť 1hod
4. Krok
Zatiaľ si nachystáme plnku zmiešame maslo,škoricu,med a orechy
5. Krok
Po nakysnutí si cesto preložíme na pomúčnenú dosku kde si ho vyvalkáme do obdĺžnikového tvaru potrieme ho plnkou zatočíme ako roládu,prekrojíme na polku a zapletieme vrkoč(tak aby tá prerezaná strana kde je plnka bola na vrchu) preložíme ho do obdĺžnikovej formy na chlieb a ešte necháme kysnúť 20min
6. Krok
Rúru si vyhrejeme na 180’
7. Krok
Koláč potrieme vajíčkom a dáme piecť na 30-35min
8. Krok
Keď nám vychladne môžme podávať