REKLAMA
Zdroj: Paul_Brighton from Getty Images
Škótske vajce
Tradičný britský recept, ktorý je obľúbeným jedlom po celom svete. Pripravuje sa z varených vajec obalených v mäsovom cestíčku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 6 ks vajce
- 500 g mleté mäso
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 200 g strúhanka
- 2 čajové lyžičky soľ
- 1 čajová lyžička čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Štyri vajcia uvaríme vo vriacej vode po dobu 9 minút, aby boli tvrdo varené. Potom ich opláchneme studenou vodou a opatrne olúpeme.
2. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a primiešame k mletému mäsu. Pridáme korenie a soľ podľa chuti.
3. Krok
V rukách si vytvarujeme placky z mäsa, na ktoré položíme varené vajce. Potom mäso obalíme okolo vajca, aby bolo celé zakryté.
4. Krok
Potom každé vajce obalíme v rozšľahaných 2 vajíčkach a v strúhanke.
5. Krok
Na panvici rozpálime olej a opečieme škótske vajcia zo všetkých strán do zlatista.
6. Krok
Hotové škótske vajcia podávame teplé s obľúbenou prílohou.