Skvelá čučoriedková bublanina
Recept na čučoriedkovú bublaninu hrnčekovú
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 hrnček mlieka
- 2 vajce
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok
- hrnček oleja
- 300 g čerstvých čučoriedok
- olej na vymastenie plechu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a umyjeme čučoriedky pod tečúcou vodou. Necháme ich v sitku uschnúť.
Malý plech na pečenie si vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
Do veľkej misy najskôr dáme suché suroviny, polohrubú múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a všetko dobre premiešame. Keby sme zmiešali kypriaci prášok najskôr s tekutými surovinami, koláč by v rúre nezväčšil svoj objem.
Následne do misy môžeme pridať aj zvyšok surovín, teda aj mlieko, dve vajcia a olej. Za pomoci metličky všetko dobre premiešame. Miešame tak dlho až sa zbavíme hrudiek.
Cesto potom nalejeme do plechu. Navrch rovnomerne poukladáme ovocie. Druh ovocia sa samozrejme môže líšiť podľa dostupnosti.
Plech nakoniec vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.
Koláč necháme vychladnúť, nakrájame, môžeme posypať práškovým cukrom a podávať. Dobrú chuť