REKLAMA
SLANÉ LIEVANCE & SYROVÉ KARBOŠKY & ZELENINKA
Rýchly a chutný obed
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Syrové karbošky
- strúhaný syr
- vajce
- hladká múka
- soľ
- strúhanka
Lievance
- pol šálky hladká múka
- 11⁄2 pol šálky mlieko
- 1⁄4 čl Jedlá sóda
- 1⁄2 čl kypriaci prášok do pečiva
- 1 bielok vaječný
- medvedí cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Najskôr som si pripravila karbošky. Zmiešala som si strúhaný syr, vajce, soľ a múku. Konzistenciu musia mať takú, aby sa dali tvarovať, takže takú tuhšiu. Ja som si urobila 4 malé karbošky. Potom si ich obalíme v strúhanke a dáme piecť do trúby na 180°C kým nedostanú zlatú farbu.
2. Krok
V miske si zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, sódu bikarbónu, medvedí cesnak a soľ podľa vašej chuti. V druhej miske si zmiešame mlieko a vaječný bielok. Suchú zmes pridáme do mokrej zmesi a poriadne premiešame. Na panvicu si nalejeme olivový olej, tvoríme lievance a opečieme ich z oboch strán do zlatista.
3. Krok
Podávame s čerstvou zeleninkou. Ja som si k tomu dala ľadový šalát, reďkovku zo záhrady a paradajku.