Zdroj: FB - Recepty vaše a starej matere
Slepý guláš
Chutný, rýchly a jednoduchý tradičný recept slovenskej kuchyne. Existuje viacero verzií - mäsité, bezmäsité. Táto je s párkom.
Ingrediencie
- 600 g zemiak
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks nakrájaná červená paprika
- mleté čierne korenie
- kmín
- sušený majorán
- 3 pl slnečnicový olej alebo masť
- voda
- 1 čl mletá sladká paprika
- 1 čl mletá červená paprika palivá
- klobása
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvý krok očistíme a nakrájame zemiaky na krížalky.
Na panvici orestujeme cibuľu do hneda. Pridáme papriky, rascu a párky. Nie je to nutné, ak chceme, aby bol guláš bezmäsitý, párky vynecháme. Chvíľu restujeme.
Nakrájame na kocky nakrájanú paradajku, prúžky zelenej papriky. Pridáme ich na panvicu k restovaným surovinám.
Potom pridáme do toho restovaného základu scedené zemiaky a na prudkom plameni za sústavného miešania opekáme až dovtedy, kým nemajú na povrchu jemnú kôrku.
Zemiaky dochutíme čiernym korením. Pridáme prelisovaný cesnak a zalejeme to celé studenou vodou len do výšky zemiakov. Varíme zhruba 20 minút do uvarenia zemiakov.
Do hotového gulášu pridáme majorán a zamiešame poriadne. Hustota má byť niečo medzi gulášom a polievkou.
Tvoje levmi ale dobrí a syti