REKLAMA

Zdroj: FB - Recepty vaše a starej matere

Slepý guláš

Chutný, rýchly a jednoduchý tradičný recept slovenskej kuchyne. Existuje viacero verzií - mäsité, bezmäsité. Táto je s párkom.

REKLAMA
Ako zahustiť guláš, aby bol vždy dokonalý? Na túto záchranu nedáme dopustiť!

Recept nájdeš v tomto článku

Ako zahustiť guláš, aby bol vždy dokonalý? Na túto záchranu nedáme dopustiť!

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g zemiak Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks nakrájaná červená paprika Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • kmín Pridané do
  • sušený majorán Pridané do
  • 3 pl slnečnicový olej alebo masť Pridané do
  • voda Pridané do
  • 1 čl mletá sladká paprika Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika palivá Pridané do
  • klobása Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Ako prvý krok očistíme a nakrájame zemiaky na krížalky.

2. Krok

Na panvici orestujeme cibuľu do hneda. Pridáme papriky, rascu a párky. Nie je to nutné, ak chceme, aby bol guláš bezmäsitý, párky vynecháme. Chvíľu restujeme.

3. Krok

Nakrájame na kocky nakrájanú paradajku, prúžky zelenej papriky. Pridáme ich na panvicu k restovaným surovinám.

4. Krok

Potom pridáme do toho restovaného základu scedené zemiaky a na prudkom plameni za sústavného miešania opekáme až dovtedy, kým nemajú na povrchu jemnú kôrku.

5. Krok

Zemiaky dochutíme čiernym korením. Pridáme prelisovaný cesnak a zalejeme to celé studenou vodou len do výšky zemiakov. Varíme zhruba 20 minút do uvarenia zemiakov.

6. Krok

Do hotového gulášu pridáme majorán a zamiešame poriadne. Hustota má byť niečo medzi gulášom a polievkou.

Komentáre (1)

Olga_Silhava 2. 10. 2023

Tvoje levmi ale dobrí a syti

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov