Slivkový džem
Vynikajúci kopaničiarsky džem z domácich sliviek.
Ingrediencie
- 5 kg sušené slivky
- 300 g kryštálový cukor
- 1 pl škorica
Najnovšie letáky
Postup
POSTUP: Slivky umyjeme, odkôstkujeme a vložíme do hrnca.
Zasypeme kryštálovým cukrom, pridáme škoricu a položíme na oheň.
Keď slivky pustia šťavu a zmäknú rozmixujeme ich tyčovým mixérom.
Následne džem varíme 30 minút.
Ak nám aj napriek mixovaniu zostanú kúsky sliviek, prepasírujeme ich cez sitko.
Džem prelievame do zaváraninových pohárov. Viečko poriadne utiahneme a pohár otočíme dolu hlavou.
Poháre prikryjeme utierkou a necháme na kuchynskej linke prikryté 48h.
SERVÍROVANIE: Famózny kopaničiarsky slivkový džem servírujeme spolu s maslom na chlieb, vianočku alebo iné pečivo. U nás doma ho zbožňujeme tiež na palacinkách.
"Slivka je symbolom kopaníc. Neváhaj ani sekundu a priprav si ten najlepší a najsladší slivkový džem, podľa tohto receptu."