Slivkový koláč z kysnutého cesta
Kysnuté cesto, naplnené ochuteným tvarohom a slivkami
Ingrediencie
Suroviny
- 150 g polohrubá múka
- 20 g droždia
- soľ
- 1 syr cottage cheese
- 1 miska slivka
- 100 ml horúca voda
- škorica
- 1 vajce
- 1 pl cukor
Sladká mrvenička
- 80 g maslo
- 4 pl cukor
- 4 pl polohrubá múka
Najnovšie letáky
Postup
Urobíme si kvások: Do misy s múkou si urobíme jamku. Dáme si teplu vodu kvasnice a cukor a necháme nech sa urobí kvások. Keď narastie kvások, zamiešame cesto pekne do hladka. (Múku, úplne sa nedá napísať koľko, od oka... väčšinou trošku dosypávam).
Cesto necháme kysnúť na teplejšom mieste cca 1 hodinu.
Keď je cesto vykysnuté, na pomúčenú dosku dáme cesto a vyvaľkáme na asi 0,5 cm hrúbku a natiahneme na vymastený plech.
Tvaroh si zmiešame s cukrom a ja som pridala aj škoricu. Vykôstkované slivky poukladáme na cesto. Ochutený tvaroh, slivky a nakoniec dáme sladkú mrveničku (maslo, múku, cukor zmiešame v miske, vznikne mrvenička.) Túto mrveničku dáme na koláč. Dáme piecť do rúry na 180 C cca 20-25 minút. Nech koláčik chutí.