REKLAMA
Slovenské tiramisu
Recept na slovenskú verziu sladkej nepečenej pochúťky tiramisu. Od talianskej pôvodnej verzie sa líši tým, že je v ňom použitá kyslá smotana v kombinácii so šľahačkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 3 balenia dlhé piškóty
- 800 ml kyslá smotana
- 500 ml šľahačka
- 6 pl práškový cukor
- 2 ks vanilkový cukor
- uvarená káva
- kakao
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Uvaríme si kávu a po vychladnutí v nej máčame prípadne polievame jednotlivé piškóty.
2. Krok
Zmiešame si tiramisu krém spojením kyslej smotany, cukru a smotany na šľahanie.
3. Krok
Na plech striedavo ukladáme vrstvu piškót a vrstvu tiramisu krému.
4. Krok
Nakoniec tiramisu posypeme buď grankom alebo kakaom a necháme ho v chladničke poriadne vytuhnúť.