REKLAMA

Slovenské tiramisu

Recept na slovenskú verziu sladkej nepečenej pochúťky tiramisu. Od talianskej pôvodnej verzie sa líši tým, že je v ňom použitá kyslá smotana v kombinácii so šľahačkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 3 balenia dlhé piškóty Pridané do
  • 800 ml kyslá smotana Pridané do
  • 500 ml šľahačka Pridané do
  • 6 pl práškový cukor Pridané do
  • 2 ks vanilkový cukor Pridané do
  • uvarená káva Pridané do
  • kakao Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Uvaríme si kávu a po vychladnutí v nej máčame prípadne polievame jednotlivé piškóty.

2. Krok

Zmiešame si tiramisu krém spojením kyslej smotany, cukru a smotany na šľahanie.

3. Krok

Na plech striedavo ukladáme vrstvu piškót a vrstvu tiramisu krému.

4. Krok

Nakoniec tiramisu posypeme buď grankom alebo kakaom a necháme ho v chladničke poriadne vytuhnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov