REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Smažený baklažán

Tradičné jedlo so štipkou kreativity - smažený baklažán je jednoduchý na prípravu a vychutnajú si ho všetky generácie. Ideálny na rýchly obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné suroviny

  • 2 ks baklažán Pridané do
  • 100 g Múka Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 150 g strúhanka Pridané do

Korenie a olej

  • 1 Lyžice Soľ Pridané do
  • 1 Lyžica Paprika Pridané do
  • 200 ml olej Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Baklažán nakrájame a osolíme z oboch strán. Necháme odstáť asi 15 minút, aby baklažán pustil vodu.

2. Krok

V mise zmiešame múku so soľou a korením. Vajcia rozklopneme do inej misy a vyšľaháme. Do tretej misy dáme strúhanku.

3. Krok

Plátky baklažánu obalíme najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Obalujeme starostlivo na všetkých stranách.

4. Krok

Na panvici rozohrejeme olej a opečieme baklažán zo všetkých strán do zlatoružova.

5. Krok

Pripravený baklažán necháme odkvapkať na papierovej utierke a potom servírujeme. Môžeme podávať s jogurtom alebo tatarskou omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov