REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Smažený baklažán
Tradičné jedlo so štipkou kreativity - smažený baklažán je jednoduchý na prípravu a vychutnajú si ho všetky generácie. Ideálny na rýchly obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné suroviny
- 2 ks baklažán
- 100 g Múka
- 2 ks vajce
- 150 g strúhanka
Korenie a olej
- 1 Lyžice Soľ
- 1 Lyžica Paprika
- 200 ml olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Baklažán nakrájame a osolíme z oboch strán. Necháme odstáť asi 15 minút, aby baklažán pustil vodu.
2. Krok
V mise zmiešame múku so soľou a korením. Vajcia rozklopneme do inej misy a vyšľaháme. Do tretej misy dáme strúhanku.
3. Krok
Plátky baklažánu obalíme najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Obalujeme starostlivo na všetkých stranách.
4. Krok
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme baklažán zo všetkých strán do zlatoružova.
5. Krok
Pripravený baklažán necháme odkvapkať na papierovej utierke a potom servírujeme. Môžeme podávať s jogurtom alebo tatarskou omáčkou.