Zdroj: dapaimages from Canva
Smotanová zmrzlina
Tento jednoduchý recept na domácu smotanovú zmrzlinu je skvelým spôsobom, ako si užiť chladivú osviežujúcu pochúťku počas horúcich letných dní. Recept obsahuje jemnú kombináciu chuti vanilky, smotany a mlieka.
Ingrediencie
- 2 šálky smotany na šľahanie
- 1 šálka mlieka
- 1⁄2 šálky cukru
- štipka soli
- 2 vajcia
- 2 Lyžice vanilkového extraktu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V hrnci zmiešajte smotanu, mlieko, cukor a soľ a ohrejte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
V miske vymiešajte vajcia a vanilkový extrakt.
Pomaly pridávajte horúcu smotanovú zmes do vajíčok a miešajte, kým sa všetko dobre nezmieša.
Návratte zmes späť do hrnca a ohrejte na miernom ohni, kým zmes nezhustne. Nevaríme!
Nechajte zmes vychladnúť na izbovej teplote.
Prelejte zmes cez sitko.
Vlejte do pekáča, umiestnite ho do mrazničky každých 30 minút ju premiešajte vidličkou alebo ručným mixerom.
Nechajte zmes mraziť sa najmenej 4 hodiny, alebo kým nebude pevná.