Smotanovo-piškótová torta s jahodami
Kto by ju nemal rád?😁 Jednoduchá na prípravu, hotová raz-dva-tri, bez kopy špinavého riadu. A keďže je jahodová sezóna v plnom prúde, s jahodami je torta💣 bombastická.
Ingrediencie
- 250 g detské piškóty 1 balenie
- 100 g detské piškóty dlhé 1 balenie
- 1000 g kyslá smotana 4x 250g
- 2 ks vanilkový cukor
- 2 Lyžice práškový cukor
- 500 g čerstvé jahody
Najnovšie letáky
Postup
V miske rozmiešame 2 kyslé smotany s 1 vanilkovým cukrom a 1 lyžicou práškového cukru. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty a rozotrieme na ne polovicu z ochutenej smotany.
Dlhé piškóty rozkrojíme na polovicu a rozkrojenou stranou ich poukladáme na stojato po obvode tortovej formy. Na smotanu rozložíme jahody. Na jahody rozotrieme druhú polovicu smotany a na ňu naukladáme znova piškóty.
V miske si rozmiešame zvyšné 2 kyslé smotany s 1 vanilkovým cukrom a 1 lyžicou práškového cukru. Opakujeme postup: smotana, jahody, smotana.
Vrch ozdobíme ovocím a tortu uložíme najlepšie na noc do chladničky. Dobrú chuť 😋