:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gBXz7IqJ4BpAz-9V4qye/5ed9afbb80e9c158f071b76316a2f6.jpeg)
Smotanovo-piškótová torta s jahodami
Kto by ju nemal rád?😁 Jednoduchá na prípravu, hotová raz-dva-tri, bez kopy špinavého riadu. A keďže je jahodová sezóna v plnom prúde, s jahodami je torta💣 bombastická.
Ingrediencie
- 250 g detské piškóty 1 balenie
- 100 g detské piškóty dlhé 1 balenie
- 1000 g kyslá smotana 4x 250g
- 2 ks vanilkový cukor
- 2 Lyžice práškový cukor
- 500 g čerstvé jahody
Najnovšie letáky
Postup
V miske rozmiešame 2 kyslé smotany s 1 vanilkovým cukrom a 1 lyžicou práškového cukru. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty a rozotrieme na ne polovicu z ochutenej smotany.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gBXz7IqJ4BpAz-9V4qye/738f4e9aae2a25c59309504a736745.jpeg)
Dlhé piškóty rozkrojíme na polovicu a rozkrojenou stranou ich poukladáme na stojato po obvode tortovej formy. Na smotanu rozložíme jahody. Na jahody rozotrieme druhú polovicu smotany a na ňu naukladáme znova piškóty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gBXz7IqJ4BpAz-9V4qye/a514f4e65f95f9cfb11392b09cc219.jpeg)
V miske si rozmiešame zvyšné 2 kyslé smotany s 1 vanilkovým cukrom a 1 lyžicou práškového cukru. Opakujeme postup: smotana, jahody, smotana.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gBXz7IqJ4BpAz-9V4qye/1667af03f6451b41733ee19e52e9f3.jpeg)
Vrch ozdobíme ovocím a tortu uložíme najlepšie na noc do chladničky. Dobrú chuť 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gBXz7IqJ4BpAz-9V4qye/4e09dd1a606cf68b1446a9db746ae4.jpeg)