REKLAMA
Snehové pusinky
Cukrové snehové pusinky ako ich robím ja.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- 5 kus vaječné bielka
- 320 g práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Nad vodným kúpeľom si vyšľaháme vaječné bielka s práškovým cukrom. Cukor pridávame postupne. Ja som prisypávala na 4 krát a poriadne šľaháme do tuhej konzistencie.
2. Krok
Vyšľahanou bielkovou zmesou naplníme cukrárske vrecko alebo klasické mikroténové vrecúško, ktorému odstrihneme špičku a tvoríme pusinky rovno na plech s papierom na pečenie. Veľkosť pusiniek záleží od vás. Ja som robila cca. 2 cm na priemer. Pusinky pečieme/sušíme pri teplote 90 stupňov 50-60 minút. Potom rúru vypneme a pri pootvorených dvierkach sa pusinky dosušia cca. 10 minút. Ak chceme pusinky farebné, stačí do vyšľahanej zmesi kvapnúť potravinárske farbivo.