REKLAMA
Šošovicová polievka
Tradičná šošovicová polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 menší hrnček šošovice ribeira sk
- 1 petržlen
- 1 mrkva
- 1 strúčiky cesnaku
- 1 zeleninový bujón
- soľ
- čierne korenie
- mletá červená paprika
- 1 pl masla
- 1 ks Cibuľa
- zemiak na zahustenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Šošovicu pred varením namočíme na 1-2 hod do vody.
2. Krok
Mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca. Pridáme svedenú šošovicu ,cesnak a zalejeme asi 1,5 L vody.
3. Krok
Ochutíme čiernym korením a necháme variť. Soľ pri strukovinách zvyknem dávať až neskôr.
4. Krok
Medzitým si pripravíme zásmažku. Na masle do zlatista osmažíme nadrobno narezanú cibuľku . Stiahneme z ohňa a vmiešame k nej sladkú červenú papriku.
5. Krok
Keď už je polievka takmer hotová a šošovica uvarená, pridáme zásmažku, zeleninový bujón a soľ.
6. Krok
Na záver na zahustenie najemno nastrúhame zemiak a necháme prevrieť. Samozrejme nesmie chýbať zväzok petržlenovej vňate, ktorá polievku krásne prevonia