Špagety carbonara so smotanou
Špagety carbonara so smotanou sú lahodným variantom tradičného talianskeho jedla. Sú ideálne na rýchly obed či večeru.
Ingrediencie
- 400 g špagiet
- 150 g slaniny
- 4 ks žĺtky
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g parmezán
- 4 strúčiky cesnaku
- bazalka na ozdobenie
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
Medzitým opražíme slaninu na panvici, pridáme pretlačený cesnak a chvíľu restujeme.
V mise zmiešame žĺtky, smotanu a strúhaný parmazán. Premiešame dokopy a okoreníme podľa chuti.
Keď sú špagety uvarené, odložíme si zo vriacej vody pár polievkových lyžíc, potom cestoviny scedíme.
Špagety pridáme do panvice k slanine a cesnaku, premiešame a potom pridáme zmes zo žĺtkov, smotany a parmazánu. Rýchlym miešaním spojíme všetky zložky dokopy a pridáme trochu vody z varenia cestovín, podľa toho ako hustú konzistenciu preferujeme.
Chvíľku premiešame a odstavíme.
Na záver môžeme posypať čerstvo strúhaným parmazánom a ozdobiť lístkami bazalky.