Zdroj: Salapao2u from Getty Images
Špagety s kuracím mäsom v paradajkovej omáčke
Mäsitá paradajková omáčka s jemnou chuťou kuracieho mäsa a nádychom bazalky vytvára jedinečné duo so špagetami al dente. Trochu cesnaku a chilli papričiek dodá pikantnosť, ktorú si samozrejme môžete upraviť podľa vlastnej chuti.
Ingrediencie
- 200 g špagety
- 300 g Kuracie prsia
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 ks Malá chilli paprička
- 1 konzerva Paradajky v omáčke
- čerstvá bazalka
- soľ a korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkom hrnci rozohrejte olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a nakrájanú chilli papričku - smažte, kým cibuľa nezesklovatie.
Do hrnca pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso a opečte ho dozlatista. V tejto fáze je dobré pridať trochu soli a korenia - mäso tak lepšie absorbuje chute.
Keď je kurča dobre opečené, pridajte paradajky z konzervy. Nezabudnite, že ide o základ našej omáčky, preto na tejto ingrediencii nešetrite.
Medzitým uvarte špagety al dente podľa návodu na obale - ja na konci pridávam do vody trochu olivového oleja a štipku soli, aby bola pasta chutná a nelepila sa.
Keď omáčka začne hustnúť, pridajte nasekanú bazalku a dôkladne premiešajte. Bazalka dodá omáčke výraznú stredomorskú chuť.
Nakoniec môžeme podľa chuti pridať ešte trochu soli a korenia a hotové špagety spojiť s omáčkou.