REKLAMA
Špaldová bublanina
Špaldová bublanina je skvelá sladká pochúťka, ktorá sa pripravuje jednoducho a rýchlo. Táto verzia obsahuje zdravú a chutnú špaldovú múku a ovocie
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 šálka špaldovej múky
- 1 šálka mlieka
- 2 vajcia
- 1⁄2 šálky cukru
- 0.2 šálky oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1⁄2 lyžičky soli
- 2 šálky ovocia (jahody, čučoriedky, maliny...)
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Rozohrejte rúru na 180 °C a vymažte formu na pečenie maslom alebo olejom.
2. Krok
Rozdelte ovocie rovnomerne do formy.
3. Krok
Do misy vložte špaldovú múku, prášok do pečiva a soľ a premiešajte.
4. Krok
V inej mise vymiešajte mlieko, olej, vajcia a cukor, kým sa cukor nerozpustí.
5. Krok
Pomaly vmiešajte suché zložky do mokrých a miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto.
6. Krok
Nalejte cesto na ovocie a dôkladne rovnomerne rozotrite.
7. Krok
Pečte v predhriatej rúre po dobu asi 30-40 minút, alebo kým nebude zlatohnedá zhora.