REKLAMA
Zdroj: olenayeromenkophotos from Getty Images
Španielska zemiaková tortilla
Španielska zemiaková tortilla je tradičný pokrm z južného Španielska. Je to jednoduchý, ale výživný pokrm, ktorý môže byť podávaný ako hlavné jedlo alebo ako snack.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g zemiaky
- 1 kus veľká cibuľa
- 6 kus veľké vajcia
- 150 ml olivový olej
- 1 Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky a cibuľu pokrájajte na tenké plátky a osoľte.
2. Krok
V panvici sa zohrejte olej a pridajte zemiaky a cibuľu. Varte na strednom ohni asi 20 minút.
3. Krok
Zemiaky a cibuľu odoberajte pomaly a nechajte olej odstáť.
4. Krok
Vajcia dôkladne rozšľahajte a pridajte trochu soli. Potom pridajte už varené zemiaky a cibuľu.
5. Krok
Zmes vložte na panvicu a varte na strednom ohni. Keď sa okraje začnú odlupovať, otočte tortillu a varte ešte asi 5 minút.
6. Krok
Tortilla by mala byť zlatej farby a mierne chrumkavá.