REKLAMA
Zdroj: blackjake from Getty Images Signature
Špenátová polievka so zemiakmi
Krémová špenátová polievka so zemiakmi, ktorá sa hodí na obed.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g špenátu (čerstvého, mrazeného alebo konzervovaného)
- 2 kus zemiaky
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- 2 pl olivového oleja
- soľ a čierne korenie
- muškátový oriešok na dochutenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpeme a posekáme nadrobno. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Špenát očistíme a pokrájame.
2. Krok
Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu. Potom pridáme cesnak a necháme ho chvíľu opekať. Toto je kľúčový moment - cibuľa a cesnak dávajú polievke nádhernú chuť.
3. Krok
Pridáme zemiaky a špenát a premiešame. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme dusiť približne 20 minút.
4. Krok
Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
5. Krok
Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
6. Krok
Špenátovú polievku necháme ešte 5 minút povariť a môžeme servírovať.