REKLAMA
Špenátová roláda
Základný recept na špenátovú roládu. Plnku si môžeme prispôsobiť podľa chuti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Základ
- 3 vajcia
- 200 čerstvého špenátu
- 2 pl hladká múka
- 2 pl smotanového syra
- 1 čl kypriaci prášok
- 1 čl soľ
Náplň
- 200 g údený losos
- 200 g krémového sýra
Dochutenie:
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Začneme prípravou základného cesta na špenátovú roládu. V mise si mixérom rozmixujeme špenát na kašu. Pridáme vajcia, múku, smotanový syr, soľ, prášok do pečiva. Vypracujeme cesto.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Roládu pečieme na 180 stupňov maximálne 15 minút.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Upečenú roládu vytiahneme, necháme si ju na papieri na pečenie a potrieme ju smotanovým syrom. Náplň môžeme použiť podľa našich preferencií.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na syr uložíme plátky lososa.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Roládu pomocou papiera na pečenie zvinieme a necháme odpočívať aby vychladla. Nakrájame si ju na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Zdroj: Youtube