REKLAMA
Špenátový šalát s hruškami
Nič nedoplní jedlo lepšie ako dobre pripravený šalát. Tento špenátový šalát sa výborne hodí k pečenému bravčovému mäsu alebo sýtej polievke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 1⁄4 červená cibuľa nakrájaná na tenké plátky
- 2 polievková lyžica dijonská horčica
- 2 polievková lyžica červený vínny ocot
- 2 polievková lyžica voda
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 1 polievková lyžica Med
- 1⁄2 čajová lyžička košér soľ
- 1⁄2 čajová lyžička čerstvo mleté čierne korenie
- 5 pohár baby špenát
- 1 Stredne veľká hruška bosc rozštvrtená a nakrájaná na tenké plátky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Cibuľu vložte do malej misky s ľadovou vodou a nechajte 0 minút odstáť.
2. Krok
Medzitým dajte horčicu, ocot, vodu, olej, med, soľ a korenie do stredne veľkej nereaktívnej misky a šľahajte, kým sa nespoja.
3. Krok
Cibuľu zbavte ľadovej vody, osušte a vložte do veľkej nereaktívnej misy. Pridajte špenát, hrušku a polievkové lyžice dresingu a premiešajte, kým sa rovnomerne neobalia. Ochutnajte, dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením a podľa potreby pridajte viac dresingu.