Zdroj: Pixabay
Staromódne grilované hamburgery na grile
Tento recept prináša klasickú chuť starých hamburgerov. Placka je šťavnatá a plná chuti spolu s chrumkavým šalátom, štipľavými uhorkami a paradajkami. Príprava týchto chutných a sýtych hamburgerov trvá len 30 minút. Ideálne na rodinnú večeru alebo grilovanie na záhrade!
Ingrediencie
- 1 lb Mletého hovädzieho mäsa
- 4 hamburgerové žemle
- 4 plátky Syra Americana
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 Malá cibuľa, jemne nasekaná
- 1 čajová lyžička worčestrovej omáčky
- 4 listy šalátu
- 4 plátky Paradajok
- 4 plátky Uhoriek
- Majonéza, horčica a kečup podľa potreby
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, nakrájanú cibuľu, worcestrovú omáčku, soľ a korenie. Dbajte na to, aby ste ich dobre spojili.
Hovädziu zmes rozdeľte na 4 rovnaké časti a z každej časti vytvarujte placky.
Rozohrejte gril alebo panvicu na strednom ohni. Placky pečte asi 5 minút z každej strany alebo kým nedosiahnu požadovanú úroveň prepečenia.
Na každú placatku položte plátok syra a nechajte ho mierne rozpustiť.
Zostavte hamburgery. Začnite spodnou polovicou žemle, potom pridajte šalát, placky so syrom, plátok paradajky, plátok uhorky a na záver majonézu, horčicu a kečup. Na vrch položte druhú polovicu žemle.
Postup zopakujte aj pri ostatných hamburgeroch.
Podávajte staromódne hamburgery teplé a vychutnajte si výlet do minulosti s každým sústom!