Šťavnaté čevapčiči
Čevapčiči z mletého mäsa patrí medzi balkánske grilované špeciality. Ale doma, ako spomienku na letnú dovolenku, môžeme piecť čevapčiči v rúre.
Ingrediencie
- 500 g hovädzí steak
- 500 g jahňacie mäso stehno
- 4 strúčiky cesnak
- 1 ks Cibuľa
- 2 kl soľ
- 2 kl mletá červená paprika
- 2 kl Čubrica
- 0.3 kl kypriaci prášok
- 0.1 l voda
Najnovšie letáky
Postup
Cesnak si spolu s cibuľou nasekáme a dáme nachvíľku spariť do vriacej vody.
K mletému mäsu pridáme všetky koreniny, sparenú a precedenú cibuľu s cesnakom, soľ a sódu bikarbónu. Mäso poriadne premiešame a necháme ho postáť. Najlepšie 6 hodín v chladničke. Po vychladení si mokrými rukami z mäsa tvarujeme jednotlivé šúľky. Čevapčiči pečieme v rúre asi 20 minút na vysokej teplote.
K mletému mäsu pridáme všetky koreniny, sparenú a precedenú cibuľu s cesnakom, soľ a sódu bikarbónu. Mäso poriadne premiešame a necháme ho postáť. Najlepšie 6 hodín v chladničke. Po vychladení si mokrými rukami z mäsa tvarujeme jednotlivé šúľky. Čevapčiči pečieme v rúre asi 20 minút na vysokej teplote.