REKLAMA
Šťavnaté kuracie prsia s údenou príchuťou
Takto pripravené mäso chutí fantasticky a hlavne šťavnato. Môžte si k nim spraviť ryžu, rôzne zemiaky, šaláty, alebo len tak dať medzi žemlu😉
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 1 kg kuracie prsia kusy
- 200 ml múka
- 2 pl mletá červená paprika udená
- 1 kl mleté čierne korenie
- 11⁄2 kl soľ
Na obalenie
- 200 g strúhanka
- 2 vajcia
- 500 ml mlieko
- 1 kl kypriaci prášok
- 1⁄2 kl Soľ, podľa chuti
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mäso obalíme v múke, ktorú sme pomiešali so soľou, paprikou a čiernym korením.
2. Krok
Strúhanku, soľ, vajcia, mlieko a prášok do pečiva si zmiešame. Dostaneme hustú tekutú strúhankovú masu. Následne mäso obalujeme tak, aby bolo dostatočne a hrubo pokryté. Kuracie prsia vyprážame v oleji z oboch strán do zlatista👍
3. Krok
Mäso v tomto obale pečieme na strednom stupni z oboch strán. Ten čas im úplne stačí na to aby sa prsia prepiekli a aj pekne do zlatista upiekli. Budú krásne šťavnaté❤ Prajem dobrú chuť!
4. Krok
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube