REKLAMA
Zdroj: pixabay
Šťavnatý jablkový koláč s tvarohom
Zdravý jablkový koláč s tvarohom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 8 ks jablko
- 3 ks vajce
- Štipka soľ
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 cukor vanilkový
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 hrnček mlieko
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 prášok kypriaci do pečiva
Tvarohový krém
- 500 g tvaroh jemný hrudkovitý
- 200 ml smotana kyslá
- 250 ml šľahačka
- 1 vajce
- 4 pl polohrubá múka
- 3 pl kryštálový cukor
Ozdoba
- 2 jablko
- želatína
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Začneme tvarohovým krémom. Do misy dáme tvaroh, pridáme doň obidve smotany, vajce, kryštálový cukor, múku a poriadne vyšľaháme ručným mixérom.
2. Krok
Na cesto do peny vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli, kryštálovým i vanilkovým cukrom. Postupne prilievame olej s mliekom. Nakoniec pridávame po častiach polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne lopatkou vymiešame.
3. Krok
Cesto si dáme na vymastený plech. Na cesto poukladáme na kocky nakrájané a očistené jablká.
4. Krok
Na koláčik opatrne nanesieme tvarohový krém a môžeme ho dať piecť na 180 stupňov na 50 minút.
5. Krok
Koláčik už môžeme podávať aj takto ale vrch vyzerá pekne ozdobený plátkami jablka nakrájeného na tenko zaliateho želatinou pripravenou podľa návodu.