Šťavnatý ryžový nákyp
Ryžový nákyp s tvarohom pre všetky maškrtné detičky. Je to veľmi šťavnaté a chutné jedlo.
Ingrediencie
Ryžový základ
- 300 g guľatozrnná ryža
- 8 dcl plnotučné mlieko
- 3 pl práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajce
- Štipka soľ
Plnka
- 2 ks plnotučný tvaroh
- 2 ks vanilkový cukor
- 2 pl kryštálový cukor
- šťava z pol citróna
- 6 ks jablko
- škorica
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si uvaríme ryžu v mlieku. Pridáme štipku soli a vanilínový cukor. Keď sa nám ryža uvarí do mäkka, odstavíme ju z plameňa. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vaječné žĺtka si pridáme k ryži spolu s práškovým cukrom a dobre premiešame. Pridáme sneh, ktorý už len zľahka vmiešame.
Zatiaľ sa pustíme do prípravy plnky. Očistíme si jablká, a nastrúhame ich na hrubšom strúhadle. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nám nezhnedli. Necháme postáť a poriadne vytlačíme šťavu.
V miske si vymiešame tvaroh s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme jablká a škoricu.
Do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej formy navrstvíme polku ryže, prekryjeme plnkou a opäť navrstvíme zvyšnú časť ryže. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút do ružova.