REKLAMA
Zdroj: FB: mňami yummy
Štefánska pečienka
Recept na výbornú štefánsku pečienku z bravčovej panenky, šunky a vajíčok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g bravčovej panenky
- 150 g údeného mäsa alebo šunky
- 4 ks Varené vajcia
- soľ
- korenie
- olej
- Cibuľa
- cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Mäso očistíme, posolíme a okoreníme.
2. Krok
Rozrežeme ho na polovicu a do stredu urobíme dieru (nie celkom do konca).
3. Krok
Do otvoru vložíme údené mäso a vajcia.
4. Krok
Otvor uzavrieme (napríklad špáradlom).
5. Krok
Na oleji orestujeme jemne pokrájanú cibuľu a cesnak.
6. Krok
Mäso na panvici z každej strany zprudka opečieme.
7. Krok
Vložíme ho do pekáča, pridáme orestovanú cibuľu s cesnakom, podlejeme vodou a pečieme v rúre pri teplote 180°C približne 30 minút.