REKLAMA
Strapačky
Halušky s kyslou kapustou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 6 ks zemiak
- 1 vajce
- 400 g múka
- 150 g slanina
- 1 pl bravčová masť
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
Dáme si variť vodu vo veľkom hrnci, osolíme ju. Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme ju na masti. Keď je slanina opečená pridáme kyslú kapustu. Kapustu je dobré trošku prekrájať. Spolu ešte opečieme, vyskúšame a podľa potreby dosolíme. Hotovú kapustu zatiaľ dáme bokom. Zemiaky si očistíme, a rozmixujeme na jemno. Pridáme celé vajce a múku. Spolu premiešame, musíme mať tuhšie cesto aby sa halušky nerozvarili. Hneď ako začne voda vrieť začneme sádzať halušky. Varíme tak 10 minút maximálne. Uvarené halušky ocedíme a premiešame ich s kapustovou zmesou.