REKLAMA

Strašidelné tekvicové koláčiky s mramorovým efektom

Čokoládové mramorové brownie sa preleje tekvicovým cestom a hotové sa dozdobí duchmi. Skvelý halloweensky recept pre deti, ktoré môžete zapojiť do prípravy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 1 balík smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • 12 pohár kryštálový cukor Pridané do
  • 2 lyžičky vanilka Pridané do
  • 2 ks Väčšie vajce Pridané do
  • 2 čajová lyžička škorica Pridané do
  • 1 čajová lyžička zázvor Pridané do
  • 1 pohár tekvica Pridané do
  • 1 pohár hladká múka Pridané do
  • 23 pohár kakao Pridané do
  • 14 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 2 kocky maslo Pridané do
  • 2 poháre kryštálový cukor Pridané do
  • 4 kus vajce Pridané do
  • 2 čajová lyžička vanilková esencia Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 4 kus vaječné bielka Pridané do
  • 1 pohár Extra jemný granulovaný cukor Dixie Crystals Pridané do
  • čierna poleva zakúpená v obchode Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C. Dno a boky 23X33-centimetrovej formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Na tekvicovú vrstvu jemne zmiešame mäkký smotanový syr a kryštálový cukor, kým nezmiznú hrudky. Pridajte vanilku a vajcia a po ich zapracovaní pridajte škoricu, zázvor a tekvicu. Na vrstvu brownie preosejte múku, kakaový prášok a sódu bikarbónu a odložte. Dva kúsky masla (113g) nakrájajte na menšie kúsky a vložte do veľkej misy, aby sa do nej zmestili všetky prísady. Rozpustite ho nad mierne vriacou vodou a stiahnite z ohňa. Vmiešajte cukor. Pridáme vajcia a intenzívne šľaháme, kým sa dobre nespoja. Pridajte vanilku a soľ. Vypnite mixér a pomocou stierky vmiešajte suché prísady. Do misy nalejte o niečo viac ako polovicu cesta. Prikryte celou tekvicovou zmesou a hladko vyrovnajte. Prikryte zvyšným cestom na brownie. Cesto rozotrite špičkou noža, aby ste vytvorili mramorový efekt. Pečte, kým stred brownies nezatuhne, približne 45-48 minút.

2. Krok

Medzitým pripravte duchov. V miske zmiešajte bielky, cukor a soľ. Postavte nad mierne vriacu vodu a dbajte na to, aby sa miska s bielkami nedotýkala vriacej vody. Neustále šľahajte, kým zmes nedosiahne teplotu 100 °C. Odstráňte z ohňa a šľahajte, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Vložte do vrecúška na pečenie so stredne veľkou okrúhlou cukrárskou špičkou. Plech vyložte papierom na pečenie a pomocou cukrárskeho vrecka nanášajte cukrovú polevu do tvaru duchov. Pečte pri teplote 90°C - 100°C približne 90 minút. Dávajte pozor, nesmú byť zlatistej farby. Keď sú chrumkavé a suché, vyberte ich z rúry. Oči duchov ozdobte čiernou polevou. Na spodok duchov pridajte malé množstvo čiernej polevy a položte ich na koláčiky, pričom si nechajte dostatok miesta na nakrájanie na štvorce.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov