Strašidelné tekvicové koláčiky s mramorovým efektom
Čokoládové mramorové brownie sa preleje tekvicovým cestom a hotové sa dozdobí duchmi. Skvelý halloweensky recept pre deti, ktoré môžete zapojiť do prípravy.
Ingrediencie
- 1 balík smotanový syr (cream cheese)
- 1⁄2 pohár kryštálový cukor
- 2 lyžičky vanilka
- 2 ks Väčšie vajce
- 2 čajová lyžička škorica
- 1 čajová lyžička zázvor
- 1 pohár tekvica
- 1 pohár hladká múka
- 2⁄3 pohár kakao
- 1⁄4 čajová lyžička kypriaci prášok
- 2 kocky maslo
- 2 poháre kryštálový cukor
- 4 kus vajce
- 2 čajová lyžička vanilková esencia
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 4 kus vaječné bielka
- 1 pohár Extra jemný granulovaný cukor Dixie Crystals
- čierna poleva zakúpená v obchode
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 °C. Dno a boky 23X33-centimetrovej formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Na tekvicovú vrstvu jemne zmiešame mäkký smotanový syr a kryštálový cukor, kým nezmiznú hrudky. Pridajte vanilku a vajcia a po ich zapracovaní pridajte škoricu, zázvor a tekvicu. Na vrstvu brownie preosejte múku, kakaový prášok a sódu bikarbónu a odložte. Dva kúsky masla (113g) nakrájajte na menšie kúsky a vložte do veľkej misy, aby sa do nej zmestili všetky prísady. Rozpustite ho nad mierne vriacou vodou a stiahnite z ohňa. Vmiešajte cukor. Pridáme vajcia a intenzívne šľaháme, kým sa dobre nespoja. Pridajte vanilku a soľ. Vypnite mixér a pomocou stierky vmiešajte suché prísady. Do misy nalejte o niečo viac ako polovicu cesta. Prikryte celou tekvicovou zmesou a hladko vyrovnajte. Prikryte zvyšným cestom na brownie. Cesto rozotrite špičkou noža, aby ste vytvorili mramorový efekt. Pečte, kým stred brownies nezatuhne, približne 45-48 minút.
Medzitým pripravte duchov. V miske zmiešajte bielky, cukor a soľ. Postavte nad mierne vriacu vodu a dbajte na to, aby sa miska s bielkami nedotýkala vriacej vody. Neustále šľahajte, kým zmes nedosiahne teplotu 100 °C. Odstráňte z ohňa a šľahajte, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Vložte do vrecúška na pečenie so stredne veľkou okrúhlou cukrárskou špičkou. Plech vyložte papierom na pečenie a pomocou cukrárskeho vrecka nanášajte cukrovú polevu do tvaru duchov. Pečte pri teplote 90°C - 100°C približne 90 minút. Dávajte pozor, nesmú byť zlatistej farby. Keď sú chrumkavé a suché, vyberte ich z rúry. Oči duchov ozdobte čiernou polevou. Na spodok duchov pridajte malé množstvo čiernej polevy a položte ich na koláčiky, pričom si nechajte dostatok miesta na nakrájanie na štvorce.