REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Strúčková omáčka
Recept na tradičnú slovenskú omáčku, ktorá sa vyrába z fazuľových lúskov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g fazuľové strúčiky
- 400 ml mlieko
- 2 pl maslo
- 2 pl hladká múka
- 1 ks uvarené vajce
- soľ
- bobkový list
- cukor
- ocot
- čerstvý kôpor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Fazuľové lsky umyjeme, odstránime tvrdé končeky a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Vložíme ich do hrnca a zalejeme vodou len toľko, aby boli ponorené. Potom pridáme bobkový list, soľ a varíme ich do zmäknutia.
3. Krok
V miske z masla a múky urobíme zásmažku. Prilejeme do nej studené mlieko, poriadne premiešame aby sa tam nerobili hrudky a omáčku zahustíme.
4. Krok
Môžeme ju zjemniť smotanou. Prevaríme na miernom ohni za stáleho miešania.
5. Krok
Na záver omáčku dochutíme kôprom, cukrom a octom podľa chuti.
6. Krok
Servírujeme s uvareným vajíčkom.