Zdroj: juefraphoto from Getty Images
Studený tvarohový koláč s mascarpone a jahodami
Studený tvarohový koláč s mascarpone a jahodami je dokonalý dezert na leto. Nepečie sa, je jednoduchý na prípravu a jahody mu dodávajú jedinečnú ovocnú chuť. Vďaka použitiu syra mascarpone je cheesecake jemný a krémovej chuti.
Ingrediencie
- 230 g Sušienky
- 100 g maslo
- 500 g syr Mascarpone
- 1 pohár práškový cukor
- 1 citrón
- 1 vanilkový extrakt
- 2 čajové lyžičky želatína
- 4 Vriaca voda
- 300 g čerstvé jahody
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozomeľte na malé kúsky (môžete použiť mixér). Rozpustite maslo a zmiešajte ho s mletými sušienkami.
Táto zmes bude základom tvarohového koláča. Rozotrite ju na dno tortovej formy a dôkladne premiešajte.
Želatínu rozpustite vo vriacej vode a nechajte vychladnúť. Medzitým zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom. Pridáme citrónovú kôru a vanilkový extrakt.
Vychladnutú želatínu pridajte do tvarohovej zmesi, dôkladne premiešajte a potom nalejte na sušienkový základ.
Jahody umyte, prekrojte na polovicu a poukladajte na tvarohový koláč.
Tvarohový koláč vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie však na celú noc. Pred podávaním ho ozdobte ďalšími jahodami.