REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Bfud9wbsH9k8Or2fvFYW/a5afb6c7f78189f7caa98d098e5f85.jpeg)
Zdroj: FB: Stolček prestri sa
Šúlance s makom
Tradičný slovenský recept na vynikajúce šúlance s makom. Jednoducho sa pripravujú a sú neodolateľne chutné.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 500 g hrubá múka
- 1 ks vajce
- 300 ml voda
- 1 Kúsok soľ
Náplň
- 200 g mletý mak
- 200 g kryštálový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešajte múku, vajce, vodu a soľ a vypracujte cesto.
2. Krok
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte a nakrájajte na menšie kúsky.
3. Krok
V hrnci privarte vodu, pridajte šúlance a varte, kým nevyplávajú na povrch.
4. Krok
V panvici na miernom ohni opražte mak, pridajte cukor a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
5. Krok
Uvarené šúlance scedíte a premiešate s makom.
6. Krok
Podávajte teplé.